Meh Jengah Meh

Sahabat ^__*

Santai Iklan

Wednesday, 13 June 2012

Dah Penat Membeli-Belah, Melaut ke INDIA !!!!!..

Assalammualaikum Salam Sejahtera

korang masih ingat tak entry aku yang beli banyak2 barang tu
alaaa yang dalam troli tu....
hmmm mesti korang ingat2 lupa kannnnn....

kalo lupa nak tengok lagi skali entry ni
sila tekan banyak kali


haaaa dah tgk entry tu kannnn
dah bole ingat balik kannnn

so kita saksikan pic seterusnya.....


~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~

 dah membeli kita pack dalam kotak elok2



pack sampai sendat yang boleh....


ni la barang2 dalam kotak tu...


then tutup kemas2... 


gam selagi mampu.. moga tak terburaiii...


balut ngan kertas minyak cantik2 
tulis alamat kat penerima
dan terus ker....

INDIA


 ape lagi.. trus antar kat POSLAJU NATIONAL COURIER

 nun kotak dah cantik atas troli dah


basically barang2 makanan ni dibungkus dengan baik untuk dibuat bekalan kepada adik sahabat aku di India.. Adik beliau Khairul Bariah sedang mengikuti pengajian dalam bidang perubatan. maklumla duduk jauh2 dari tanah air.. pasti rindu dengan masakan negara sendiri. mana lalu nak makan makanan org luar.. begitulah kasih seorang kakak terhadap adiknya

selalunya ia mengambil masa antara 1-3 bulan penghantaran menggunakan jalan laut. Jalan laut dipilih kerana ia hanya menggunakan kos yang sedikit yakni murah berbanding jalan udara.

Mudah2an selepas mendapat bekalan ni beliau akan lebih success dlm mengharungi liku2 hidup sebagai pelajar jurusan perubatan... 
Gud Luck dik!!!


terima kasih sudi jengah membaca,,,,
jumpa lagi yer




6 comments:

Miss Red Apple said...

3 bulan? huwaaaa... lamanya :D

HAFIZ MALEK said...

haah... 3 bulan maximum penghantaran.. minimum sebulan jer..
maklumla naik kapal.. so nak post barang kne awal2

iKhRam said...

tidaklah sampai ke India belajar,
tp masa study dulu,
emak akan bekalakan pulut kuning, sambal dan rendang.. siap dengan kerepek serta buah2an utk dibawa pulang ke maktab..

naik bas tu..
kdg2 rasa terbeban juga dgn beg yg banyak

tp bla memikirkan usaha gigih emak
semua dibawa dan sampai di maktab, mmg hargai kesemua yg emak bekalkan..

sekurang2nya tidak la terkilan apa2 bila sampai di maktab..
ada bekal buatan emak sebagai ingatan..

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

waaahhh..ni untuk raye ek????

nurulhuda said...

utk bulan pose n raya pojie..bertuah sungguh ade kawan cam hafiz ni..sgt baik..tq 4 the help n this beautiful entri..*cane eja entri?*:))

HAFIZ MALEK said...

Huda: bertuah ade kakak macam ko.. syg adik2... ko takyah la puji ngat.. tu balut hentam jer.. hahahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...