Meh Jengah Meh

Sahabat ^__*

Santai Iklan

Tuesday, 5 June 2012

Pulang Ke Kampung - Pengalaman ETS

assalam...salam sejahtera

dah lame tak coret2 kat blog ni
sebenarnye minggu lepas pulang ke kampung
sebab tu la diam menyepi je blog dlm sehari dua ni

korang pernah dengar KTMB ETS tak
ETS ni macam keretapi komuter
tapi superb laju

aku pertama kali menggunakan perkhidmatan keretapi ni
pulang ke kampung halaman dari KL Central
menuju ke Batu Gajah Ipoh
ia mengambil hanya 2 jam perjalanan
cepat bukan?

harga tambang hanya sekadar RM 34 ringgit
namun bagi pelajar, warga emas dan pesara diberi diskaun
antara 20 ke 75 peratus
sangat2 murah dan pantas

ETS siap ade cafe
so rasa lapar bole je g beli
juga pramugara dan pramugari

antara gamba yg sempat di snap..


perjalanan bermula dari Padang Jawa ke Kl Sentral


Sampai di Kl Sentral


Tiket ETS RM 34 (rugi tak tunjuk kad matriks pelajar)


 Beratur nak masuk train


 Train hampir sama dengan Komuter


boring2 tgk cite katun

Dari dalam train... zasssssssssssss

 Kelajuan biasa antara 100 -180 Km/j (sebab tu sampai cepat)

 

Dah sampai dah...




JIMAT

PANTAS

SESUAI
 

4 comments:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

owwhhhh patut laa lme ilang..

shuhada aziz said...

Memang best naek ketapi apis..xpayah pk jem or penat..leh tido0o je dlm tren,smpai je destinasi mata pon segar!

HAFIZ MALEK said...

ahmad...
hilang lame gak la...
hehe

HAFIZ MALEK said...

shud: memang best la bole tido.
jimat minyak,jimat duit tol, jimat masa, jimat tenaga. x yah fokus driving... sedar2 dah sampai...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...